torstai 1. lokakuuta 2015

Suklaakakku puolukkatäytteellä


Puolukka ja suklaa on match made in heaven. Tässä kakussa kirpeisiin puolukoihin ja makeaan suklaaseen yhdistyy vielä tuhti rommi. Oijoi.

Suklaakakku puolukkatäytteellä

Pohja:

250 g margariinia
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2,5 dl kasvimaitoa
1 tl etikkaa

Täyte:

0,5 prk vatkautuvaa kasvikermaa
n. 3 dl kevyesti sokeroituja puolukoita soseutettuna

Kostutus:

1 dl tummaa rommia

Kuorrutus:

0,5 prk vatkautuvaa kasvikermaa
100 g tummaa suklaata


Valmista pohja: vatkaa sokeri ja margariini keskenään kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää etikka kasvimaitoon, kaada seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Paista kakkupohjaa voidellussa vuoassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pohja kolmeen osaan. 

Soseuta puolukat sauvasekottimella. Lisää sokeria sen verran, ettei suuta enää väännä maistaessa, mutta älä yhtään enempää. Vatkaa puolikas purkki kasvikermaa vaahdoksi. Kostuta alin kakkulevy reilusti rommilla. Lusikoi päälle puolukkasosetta ja kermavaahtoa. Toista seuraavan osan kanssa. Kostuta vielä kakun kansiosa runsaalla rommilla. Kääri kakku folioon ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään.

Kakun vetäydyttyä tarpeeksi vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita kerman joukkoon. Sivele kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti