maanantai 5. lokakuuta 2015

Pistaasipuustit


Ihan helvetin hyvää pullaa. Ei sit muuta.

Pistaasipuustit

2,5 dl soija- tai kauramaitoa
0,5 palaa hiivaa / 1pss kuivahiivaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
4-5 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

Täyte:

n. 50 g margariinia
1,5 dl suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuna (=noin 200 g kuorimattomia pistaaseja)
n. 1 tl vaniljajauhetta
3 rkl sokeria
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, kuumenna puolet nesteestä kiehuvaksi ja lisää puolet joukkoon kylmänä - näin saat kuivahiivalle sopivan lämpötilan. Liuota tuore hiiva maitoon (tai sekoita kuivahiiva jauhoihin). Lisää sokeri, mausteet ja vähitellen alustaen jauhot. Vaivaa lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Anna taikinan nousta puolisen tuntia. Kuori ja rouhi sillä välin pistaasipähkinät rouheeksi.

Kaulitse kohonnut taikina, ripottele täytteet levyn päälle, rullaa ja paloittele korvapuusteiksi. Lado puustit pellille ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti