keskiviikko 12. elokuuta 2015

Vaapukka-basilikaetikka

 

Marttaminäni pääsi eilen valloilleen ja poimin lasten kanssa iltaulkoilun yhteydessä aika kasan vaapukoita. Jotain alkukantaisesti tyydyttävää siinä on, kun pyydystää itse ruokansa.Villivaapukat ovat sitä paitsi lempimarjojani - missään toisessa marjassa ei ole niin hienoa ja villiä aromia.

Erilaisia mauste-etikoita voi varioida loputtomiin. Yrttejä, sieniä, marjoja, hedelmiä sen kun sujautetaan puna- tai valkoviinietikkaan ja annetaan olla. Helppoa kuin mikä ja mainiota salaateissa. Kokeile myös lurautettuna lämpimien leipien tai grillattujen kasvisten päälle!

Vaapukka-basilikaetikka

1 pieni pullo puna- tai valkoviinietikkaa (ei tarvitse olla tyyristä laatua)
iso nippu basilikaa
1-2 dl vaapukoita

Tunge kaikki aineet pulloon ja anna tekeytyä muutamia päiviä/viikkoja. Etikka säilöö muut aineet, joten käyttöikä on käytännössä melko loputon.


2 kommenttia:

  1. Ihmeen pieniä vaapukoita tänä vuonna, sateista huolimatta. Meillä ainakin puutarhavatutkin aika ruupukoita. Kyllä niistä silti hyvä etikka tulee, kestää tosiaan maailman tappiin. nimim. kaapin kätköön unohtanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, meillä päin oli aika isoja vaapukoita? Etikkaan tosiaan onneksi ruppanatkin käy.

      Poista