tiistai 11. elokuuta 2015

Tosi nopea paistettu kukkakaalilisuke


Miten olenkin voinut olla niin höpsö, että olen aiemmin käyttänyt kukkakaalia lähinnä keittoihin ja uunivuokiin? Sehän on ihan parasta paistettuna. Kuinka niin terveellisestä vihanneksesta tuleekin niin syntisen makuista käristettynä? Suorastaan äijää.

Tämä lisuke on maailman nopein valmistaa - tein sen töistä tultuani noin viidessä minuutissa sillä välin kun esikoinen leikkasi kieli keskellä suuta paprikaa papusalaattiin. Kunhan paistaa kukkista reippaasti eikä säästele öljyssä eikä kuivatussa sipulissa niin hyvää tulee taatusti. Lisuke olisi varmasti ihanaa myös vaikka pitaleivän tai purilaisen täytteenä raikkaan salaatin kanssa.

Paistettu kukkakaalilisuke

1 pienehkö kukkakaali
1 sipuli
n. 0,5 dl kuivattua sipulirouhetta
suolaa
savupaprikaa

öljyä

Viipaloi kukkakaali ja pilko sipuli. Kuumenna paistinpannussa tuhti loraus öljyä ja kaada pilkottu sipuli ja kukkakaaliviipaleet paistumaan. Paista hetki kovalla lämmöllä - kukkakaalit saavat ruskistua reilusti. Lisää sitten kuivattu sipulirouhe ja mausteet ja käristä vielä hetki.

2 kommenttia:

  1. Tämähän kuulostaa (ja näyttää) tosi hyvältä! Taitaa mennä heti kokeiluun :-) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on totaalinen kiirenälkäkiukun pelastaja! Huomasin muuten juuri selatessani kesän Vego-lehteä, että siinä oli vinkki kukkakaalipihveihin: kokonainen kukkakaali viipaloitiin ja paistettiin pannulla. Pakko kokeilla!

      Jos Vego ei ole tuttu niin kannattaa kurkata: http://www.vegomagasinet.se/

      Poista