tiistai 6. tammikuuta 2015

Uunijuurekset viikunalla ja päärynällä


Tämä ohje löytyi alun perin suunnilleen tällaisena ruotsalaisesta Vego-lehdestä. Olen toki usein tehnyt uunijuureksia, mutta tuore viikuna ja päärynä tuovat settiin kyllä jotain spessua. Erityisesti päärynä karamellisoitui aivan ihanaksi. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut pähkinöitä, mutta paahtuneet pähkinät eivät koskaan ole pahitteeksi.

Ja se Vego-lehti, kuulkaa. Sen pitisi löytyä lehtikioskeista jostain aikuuisviihdeosastolta, sen verran hottia vegaaniruokapornoa sen kansien välistä löytyy!

Uunijuurekset viikunalla ja päärynällä

6 suurta perunaa
4 isoa porkkanaa
4 isoa palsternakkaa
4 tuoretta viikunaa
3 tuoretta päärynää
1 dl cashewpähkinöitä
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
suolaa
n. 0,75 dl oliiviöljyä

Kuori ja lohko kasvikset, pilko sipulit. Lohko myös viikunat ja päärynät. Sekoita kaikki aineet keskenään uuninpellillä. Varmista että kaikki kasvikset ovat saaneet öljyä niskaansa. Paahda 225 asteessa noin 30-40 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoile vaikkapa salaatin ja tofun kera.





2 kommenttia:

  1. uhh...menee ihan x-rated puolelle nyt...kuulostaa niin hyvältä. Meillä oli tänään paahtokasviksia. Uuni 250 asteeseen kesäkurpitsa, munakoiso, paprika, kokonaiset valkosipulit ja sipulit ronskeiksi paloiksi, oliiviöljyä niskaan ja timjamia perään. Uunissa niin kauan kuin kunnolla tummia. Ihania olivat pitaleivän ja tzatsikin kanssa. :D

    VastaaPoista
  2. Aijaijai! Ne kokonaiset valkosipulit on NIIN hyviä! Onko sulla joku hyvä pitaleipäresepti btw? NIin ja sitten se foccacciakin oli ihanaa, haluisin koittaa sitäkin!

    VastaaPoista