lauantai 3. tammikuuta 2015

Appelsiinisuklaahippukeksit

Keksiklassikot toimii aina!


Appelsiinisuklaahippukeksit:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl maissitärkkelystä/perunajauhoja
1,5 dl karkeaa ruokosokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
100 g appelsiinisuklaata (esim. Plamililla on ihan hyvää)
1,5 dl soija- tai kauramaitoa
1 dl juoksevaa kookosöljyä

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon pestyn appelsiinin raastettu kuori. Pilko suklaa murusiksi ja lisää seokseen.  Sekoita joukkoon kasvimaito ja lopuksi juokseva kookosöljy. Kaulitse tai painele taikina jauhoitetulla alustalla noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota esim. juomalasia muottina käyttäen taikinasta pyöreitä keksejä.  Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla esim. ritilän päällä niin kekseistä tulee murakoita. Taikinasta tulee noin 12 keksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti