sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kikherneomeletit suppilovahveroilla



Rehellisesti puhuen noin 75% ruuanlaitostani on sellaista, että katsotaan mitä jämiä kaapista löytyy ja sitten heitetään ne sekaisin pannulle. Tällä kertaa tämä randomtaktiikka osui nappiin: tulin kehitelleeksi oivallisia suppilovahvero-omeletteja. Kuivattuja suppiksia ei tarvitse tähän reseptiin missään nimessä liottaa, päinvastoin ne ovat ihanan rapsakoita juuri sellaisinaan. Täydellistä laiskan viikonloppuaamun brunssiruokaa!

Kikherneomeletti on muutenkin mainiota ja ravitsevaa pikaruokaa. Ja helppoa: saman verran jauhoja ja vettä ja siinä se. Omeletin alkuperäinen ohje on peräisin Inna Somersalon paljon plärätystä keittokirjasta Yllin kyllin - herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Nämä sieniomeletit muistuttavat ehkä enemmän lettuja, mutta ne ovat täytettyinäkin superhyviä.  Täytettyjen omelettien ohjeen löydät täältä.

Suppilovahvero-omeletti

3 dl kikhernejauhoja
3 dl vettä
puolikas punasipuli
suolaa
ripaus cajunmaustetta

pari kourallista kuivattuja suppilovahveroita
rosmariinia
merisuolaa

öljyä paistamiseen

Sekoita kikhernejauhot ja vesi. Pilko sipuli hienoksi ja sekoita suolan ja cajunmausteen kanssa taikinaan. Lämmitä paistinpannulla öljy kuumaksi ja kaada noin kauhallinen taikinaa pannulle. Ripottele päälle kokonaisia kuivattuja suppilovahveroita, rosmariinia ja suolaa. Anna paistua kunnes reunat hyytyvät - kikherneomeletit ovat aika nopeita joten pidä varasi. Käännä lettunen hetkeksi pannulla toisin päin, jotta täytepuolikin ruskistuu. Paista kaikki omeletit valmiiksi ja tarjoile salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti