sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Helppo ja hellä linssikeitto



Hoh hoi, mikään ei pistä ihmistä niin rapakuntoon kuin tällainen muutaman päivän oksennustauti-flunssaputki, joka tässä on takana. Ensin sairasti lapset kevyesti, sitten me aikuiset ei niin kevyesti. No, pöpöt on nyt melkein selätetty ja ruokakin alkaa pikkuhiljaa maistua. Tämä linssikeitto on se juttu, jota teen aina toipilaille tai kun elämään tarvitaan  muuten erityistä boostausta. Se on paksua, ravitsevaa, lämmintä ja hyvää. Eikä kai sitä ihminen muuta tarvitsekaan.

Linssikeitto

1 sipuli
4-5 valkosipulin kynttä
n. 1 tuuman kokoinen pala tuoretta inkivääriä
100 g punaisia linssejä
5 perunaa
2 porkkanaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa
n. 5 dl vettä
öljyä
suolaa
timjamia
oreganoa
basilikaa

Pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää huuhdotut linssit ja hetken päästä tomaattimurska. Lisää sitten joukkoon pilkotut kasvikset ja kookosmaito ja lopuksi vesi ja mausteet. Lisää nestettä ensin pikku hiljaa ja sitten keiton kiehuessa lisää, riippuen siitä miten paksua keittoa haluat. Anna kiehua hiljakseen kannen alla noin tunti, syö ja vahvistu.


2 kommenttia:

  1. Mä en ole jostain syystä ikinä tajunnut laittaa linssikeittoon sekä tomaattimurskaa että kookosmaitoa. Erikseen olen kyllä laittanut niitä kumpaakin. Eilenkin keitin vieraille 8 litraa linssikeittoa kookosmaitoon. Tätä reseptiä kokeilen ehdottomasti.

    VastaaPoista
  2. Tomaatti ja kookos pelaa tässä tosi hyvin yhteen! Tykkään myös siitä tuhtiudesta mitä kookosmaito keittoon tuo. Kokeile ihmeessä!

    VastaaPoista