sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Luumupiirakka



Jos joulutorttujen kyhäys kyllästyttää, kokeile tätä luumupiirakkaa. Siinä on torttujen hyvät puolet kuten herkullinen, rapea taikina ja luumuhillo miinus vaivannäkö. Täytteen rommi on vapaaehtoinen mutta antaa kyllä mukavan säväyksen. Oikein hauskaa joulua muuten kaikille!

Luumupiirakka

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
150 g margariinia
1 dl kylmää vettä
1 tl etikkaa

Täyte

300 g kuivattuja luumuja
n. 1 dl sokeria
(luraus rommia)
n. 1 tl vaniljajauhetta

Valmista luumutäyte: laita kuivatut luumut kattilaan ja lisää vettä sen verran, että luumut juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua hetki ja lisää sokeri. Anna kiehua kannen alla hiljaisella lämmöllä kunnes luumut ovat rikkoutuneet ja seos on tasaista. Sekoita hilloa välillä ja lisää tarvitaessa vettä. Lurauta lopuksi joukkoon rommi ja vaniljajauhe.

Sekoita taikinaa varten keskenään kuivat aineet. Nypi margariini vähitellen joukkoon ja lisää lopuksi toisiinsa sekoitetut vesi ja etikka. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja levitä täyte pohjan päälle. Jos taikinaa jää yli, voit muovailla siitä piparkakkumuotilla koristekuvioita. Paista 200 asteessa puolisen tuntia ja tarjoile jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti