lauantai 4. elokuuta 2012

Mansikkalimekakku



Uskokaa tai älkää, tämä oli kesän ensimmäinen mansikkatäytekakku.  Halusin kompaktin, korkean kakun joten ohje on pienelle, halkaisijaltaan 16 sentin kakkuvuoalle. Tällä kertaa kakulle antoi potkua lime. Täyte on mukailtu Ulla Svenskin innoittaman Sitruunasalmiakkikakun sitruunatäytteestä. Mutta miksi mun alkoi tehdä mieli tequilaa?

Mansikkalimekakku

pohja:

5 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl soijamaitoa
2 tl omenaviinietikkaa
100 g margariinia sulatettuna

täyte 1 :

0,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 luomulimen kuori
2 luomulimen mehu
1 prk vatkautuvaa kaura- tai soijakermaa

täyte 2:

mansikkahilloa tai mansikkasosetta

koristelu:

1 prk vispautuvaa Alpro Airy & Creamy -soijakermaa
mansikoita


Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Sekoita etikka ja maito keskenään ja lisää kuiviin aineisiin. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu margariini. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. 

Valmista limetäyte. Raasta limen kuoret kattilaan, lisää mehu, sokeri, vesi ja maissitärkkelys. Anna kiehahtaa ja jäähdytä hyvin. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon limeseos, sekoita hyvin.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin osa esim. vaniljasoijamaidolla. Levitä päälle mansikkahillo ja lopuksi reilusti limetäytettä. Toista käsittely seuraavalle kerrokselle. Kostuta vielä lopuksi kakun päällys ja laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi. Vatkaa sitten soijakerma (tämä on ensimmäinen kerta kun kokeilin tätä Airy & Creamya ja se tosiaan toimii koristelussa hyvin) ja levitä kakun päälle. Koristele lopuksi mansikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti