maanantai 6. elokuuta 2012

Appelsiinisuklaahippukeksit



Suklaahippukeksit on tosi jees, mutta vielä parempia ne on jos niissä on sitrusta tasapainottamassa överiätläkkyyttä. Kuten näissä Blondies-tyyppisissä kekseissä.

Appelsiinisuklaahippukeksit:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl maissitärkkelystä/perunajauhoja
1,5 dl karkeaa ruokosokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
100 g appelsiinisuklaata (esim. Plamililla on ihan hyvää)
1,5 dl soija- tai kauramaitoa
1 dl juoksevaa kookosöljyä

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon pestyn appelsiinin raastettu kuori. Pilko suklaa murusiksi ja lisää seokseen.  Sekoita joukkoon kasvimaito ja lopuksi juokseva kookosöljy. Kaulitse tai painele taikina jauhoitetulla alustalla noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota esim. juomalasia muottina käyttäen taikinasta pyöreitä keksejä.  Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla esim. ritilän päällä niin kekseistä tulee murakoita. Taikinasta tulee noin 12 keksiä.



2 kommenttia:

  1. Cookiet on kyllä yksi parhaista leivonnaisista ikinä, ei siis ihme jos olet innostunut niistä :-) Appelsiini kuulostaa tosi raikkaalta vastapainolta suklaalle! Pitääkin laittaa idea korvan taa. Ite laitan yleensä cookieseihin suklaan lisäksi vielä pähkinää ja rusinoita, ahne kun olen :-)

    Millonkohan cookielle tulisi joko järkevä lyhyt suomennus? Suklaahippukeksi on jotenkin kauhean pitkä ja vaivalloinen musta :-D

    VastaaPoista
  2. Totta vie, suklaahippukeksi voisi olla hyvä sana Hirsipuu-sanapelissä mutta ei juuri muussa. Täytyy kyllä pian kokeilla niitä sun terveellisempiä keksijuttuja myös!

    VastaaPoista