lauantai 14. huhtikuuta 2012

Vegaaninen haggis



Totta se on: skotlantilaisten outoa perinneruokaa saa myös kasvisversiona. Se on tosin nössösti pakattu muovikääreeseen lampaanvatsan sijaan. Maku on kuulemma kuitenkin suht autenttinen. Yleensä vegehaggiksen aineksina on ainakin pähkinöitä, linssejä ja ohraa. Raskasta, rasvaista ja huonosti sulavaa mutta maukasta kuten kunnon skottiruoka ainakin! Vegehaggista saa aika monista herkkupuodeista ja jopa Edinburghin lentokentältä.

Ja tältä näyttää kevyt iltapala skotlantilaisittain:


Haggista, perunamuussia ja turnipsimuhennosta. Kauniita unia!

4 kommenttia:

  1. Musta toi vegehaggis on tosi, tosi hyvaa. Pitaaki seuraavalla kauppareissulla ostaa!

    VastaaPoista
  2. On se kyllä hyvää vaikkakin aika tuhtia! Teksi mieli kokeilla sitä jonkun intialaishenkisen lisukkeen kanssa, luulen että sopis aika hyvin!

    VastaaPoista
  3. Taalta saa monista paikoista haggispakoraa ja -samosaa. Edinburghissa oon nahnyt niita samosoja jopa vegaanisena, en oo tosin ikina maistanu

    VastaaPoista
  4. Siitä Cockburn Streetin Baked Potato-mestasta ainakin saa vegaanisena samosoja ja ne on kyllä hyviä! Ollaan marraskuussa tulossa kulmille taas, täytyykin sit taas mennä maistelemaan!

    VastaaPoista